Starterslening Alkmaar

Maak een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur op één van onze vestigingen, telefonisch of via beeldbellen

  gechecktstempel advieskeuze hypotheekadvies

  Kiezen voor een starterslening in Alkmaar

  Ben jij starter op de woningmarkt in Alkmaar? Ben jij van plan om binnenkort je eerste huis te kopen in de gemeente Alkmaar? Staat jouw droomhuis in Alkmaar-Zuid, Oudorp, Overdie, Alkmaar-West, Huiswaard, Vroonermeer, De Mare, Daalmeer, Koedijk of in Alkmaar-Centrum? Speciaal voor starters op de huizenmarkt in Alkmaar biedt de gemeente Alkmaar de starterslening Alkmaar aan.

  Als jouw droomwoning in Alkmaar meer kost dan je maximale hypotheek, dan kan de starterslening helpen om alsnog de financiering rond te krijgen. Een starterslening is namelijk een lening voor het verschil tussen je maximale hypotheekbedrag en de koopsom.

  Hoe werkt een starterslening? Allereerst is het belangrijk om te weten dat de starterslening iets anders is dan een startershypotheek. De starterslening is een initiatief van het SVn, een organisatie die het voor starters aantrekkelijker maakt om hun eerste huis te kopen. Het SVn werkt samen met Nederlandse gemeentes om de starterslening lokaal te kunnen aanbieden. Het SVn werkt ook samen met de gemeente Alkmaar. Door het aanbieden van de starterslening wilt de gemeente Alkmaar ervoor zorgen dat meer starters een woning kunnen kopen in Alkmaar.

  Het grote voordeel van de starterslening is dat je de eerste drie jaar geen aflossing of rente betaalt. Pas na drie jaar wordt bekeken of het voor jou mogelijk is om te beginnen met aflossen. Lukt dat op dat moment nog niet? Dan mag je het moment dat je begint met aflossen volledig boetevrij uitstellen tot een later moment. Dit betekent dat je de starterslening pas gaat aflossen wanneer jouw portemonnee daar klaar voor is.

  hypotheekadvies heerhugowaard

  Voorwaarden van starterslening in Alkmaar

  De voorwaarden van de SVn starterslening kunnen per gemeente verschillen. Een starterslening aanvragen in Alkmaar kan bijvoorbeeld alleen tot een maximale koopsom van €207.000,-. Dit is een belangrijke voorwaarde voor de starterslening Alkmaar in 2021. Naast deze voorwaarden moet je ook nog rekening houden met de volgende voorwaarden voordat je een starterslening gaat aanvragen in Alkmaar:

  • Je bent achttien jaar of ouder;
  • De gemeente Alkmaar of de provincie Noord-Holland hebben toestemming gegeven om de lening aan te vragen;
  • De looptijd van je startershypotheek is dertig jaar en de rentevaste periode vijftien jaar;
  • Op je startershypotheek zit Nationale Hypotheek Garantie (NHG);
  • Het bedrag dat je wilt lenen bestaat uit maximaal 20% van de koopsom plus eventuele verbeter- of meerwerkkosten.

  Een lijst met alle voorwaarden voor een starterslening in Alkmaar in 2021 lees je op de website van het SVn. Op de website van de gemeente Alkmaar vind je ook meer informatie over de starterslening Alkmaar.

  Voor € 1.750,- all-in regelen we alles

  Maximale starterslening in Alkmaar

  In 2021 geldt in de gemeente Alkmaar een maximaal te lenen bedrag van €41.400,-. Het minimale te lenen bedrag is €2.500,-. De maximale starterslening in Alkmaar is gebaseerd op de gemiddelde huizenprijs in de gemeente.

  Starterslening Alkmaar aanvragen

  Starterslening in Alkmaar

  Wil jij een starterslening aanvragen in Alkmaar? Onze hypotheekadviseur in de regio Alkmaar helpt je hier graag bij. Via onze handige Hypotheek Tools kun je alvast berekenen wat je maximaal kunt lenen. Op basis hiervan zie je meteen of het aanvragen van een starterslening interessant voor je is.
  Wil je precies weten waar je aan toe bent? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Dit gesprek is uiteraard helemaal gratis. Samen zorgen we ervoor dat jouw droomhuis in Alkmaar binnenkort van jou is!

  € 1.750,- all-in hypotheekadvies

  ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt.

  Onze voordelen:

  • Persoonlijk hypotheekadvies
  • Keuze uit meer dan 30 hypotheekverstrekkers
  • Specialist koopstimulerende regelingen
  • Samenwerking

  Vrijblijvende afspraak maken