Starterslening Maastricht

Maak een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur op één van onze vestigingen, telefonisch of via beeldbellen

  gechecktstempel advieskeuze hypotheekadvies

  Kiezen voor een starterslening in Maastricht

  Ben jij starter op de woningmarkt in Maastricht en ben jij van plan om binnenkort je eerste woning te kopen in Amby, Borgharen, Heer, Itteren, Sint-Pieter, Wolder, in of rond het centrum van Maastricht? Starters op de huizenmarkt in Maastricht kunnen gebruik maken van de starterslening Maastricht. Deze lening is er speciaal voor starters die moeite hebben met de financiering van hun eerste appartement of huis. Een starterslening kan dus nét dat extra zetje geven dat je nodig hebt om de aankoop rond te maken.

  De starterslening Maastricht is een lening die mogelijk wordt gemaakt door het SVn. Deze stichting maakt het voor starters op de woningmarkt makkelijker om een huis te kopen, te verbeteren en te verduurzamen. Voor de starterlening werkt het SVn samen met Nederlandse gemeentes en provincies, óók met de gemeente Maastricht. Wil jij een starterslening aanvragen in Maastricht? Check de voorwaarden en wie weet ben jij binnenkort de trotste eigenaar van jouw nieuwe huis in Maastricht.

  Je vraagt je misschien af: hoe werkt een starterslening precies? De starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopsom van je eerste woning en het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen. De starterslening is een lening die je kunt afsluiten als aanvulling op je ‘gewone’ startershypotheek. De starterslening is dus iets anders dan je startershypotheek.

  Het grote voordeel van de starterslening Maastricht is dat je de eerste drie jaar geen aflossing of rente betaalt over de lening. Pas drie jaar na afsluiting wordt bekeken of je kunt beginnen met afbetalen. Is jouw inkomen op dat moment nog niet hoog genoeg om te starten met aflossen? Dan kun je geheel boetevrij op een later moment starten met aflossen.

  Starterslening Roermond

  Voorwaarden van starterslening in Maastricht

  Starterslening aanvragen in Maastricht? Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen is dat de koopsom van je droomhuis niet hoger is dan €225.000,-. Verder zijn de volgende voorwaarden ook belangrijk om te onthouden:

  • Om de starterslening Maastricht aan te vragen heb je een toewijzingsbrief nodig van de gemeente Maastricht of de Provincie Limburg;
  • Je bent minimaal achttien jaar oud;
  • Je sluit een startershypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG);
  • De looptijd van je ‘gewone’ hypotheek bedraagt dertig jaar en de rentevaste periode vijftien jaar;
  • Je leent een bedrag van minimaal €2.500,-
  • Je eigen vermogen ligt onder de vrijstellingsgrens.

  Een overzicht van alle voorwaarden voor een starterslening in Maastricht bekijk je op de website van het SVn.

  Voor € 1.750,- all-in regelen we alles

  Maximale starterslening in Maastricht

  De maximale starterslening Maastricht is €45.000,-. Dit bedrag geldt in 2021 en is vastgesteld op basis van de gemiddelde huizenprijs in Maastricht en omstreken. Je mag de maximale starterslening gebruiken voor zowel de aankoop van een bestaande woning als voor de aankoop van een nieuwbouwwoning.

  Starterslening in Maastricht

  Wil jij een starterslening aanvragen in Maastricht? Op onze website vind je onze handige Hypotheek Tools. Met deze tools kun je de maximale hoogte van je startershypotheek berekenen en bekijken of een starterslening interessant voor je is. Wil je precies weten waar je aan toe bent? Onze hypotheekadviseur in Maastricht maakt graag kennis met je om je zo goed mogelijk te adviseren. Maak een afspraak voor een kennismaking. Dit is uiteraard helemaal gratis!

  € 1.750,- all-in hypotheekadvies

  ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt.

  Onze voordelen:

  • Persoonlijk hypotheekadvies
  • Keuze uit meer dan 30 hypotheekverstrekkers
  • Specialist koopstimulerende regelingen
  • Samenwerking

  Vrijblijvende afspraak maken