Starterslening Roermond

Maak een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur op één van onze vestigingen, telefonisch of via beeldbellen

  gechecktstempel advieskeuze hypotheekadvies

  Kiezen voor een starterslening in Roermond

  Wil jij binnenkort je eerste appartement of woning kopen in Roermond, Maasniel, Herten of Swalmen? Lukt het met jouw inkomen niet om de financiering rond te krijgen met alleen een startershypotheek? Een starterslening maakt het voor starters mogelijk om toch jouw droomhuis in de gemeente Roermond te kopen.

  De starterslening overbrugt het verschil tussen het maximale hypotheek bedrag dat je kunt lenen en de koopsom van je woning of appartement. De starterslening is dus een extra lening, naast je ‘gewone’ startershypotheek. Het grote voordeel van de starterslening is dat je de eerste drie jaar geen aflossing of rente hoeft te betalen. Pas na drie jaar begin je met betalen. Lukt het je na drie jaar niet om te beginnen met afbetalen? Dan kun je het startmoment van je aflossing geheel boetevrij uitstellen tot het moment dat het wél lukt.

  De starterslening wordt verstrekt door het SVn. Dit is een organisatie die het voor woningeigenaren aantrekkelijk maakt om huizen te kopen, verbouwen en duurzamer te maken. De starterslening is een van de stimulerende regelingen van het SVn. Het SVn werkt samen met ongeveer 200 Nederlandse gemeentes, waaronder de gemeente Roermond.

  Ben jij starter op de woningmarkt in Roermond? Wil jij meer weten over de starterslening in Roermond? Houd er dan rekening mee dat je alleen in aanmerking komt wanneer de woning of het appartement dat je wilt kopen, maximaal €225.000,- kost. Deze maximale koopsom geldt voor bestaande woningen en voor nieuwbouwprojecten.

  Starterslening Roermond

  Voorwaarden van starterslening in Roermond

  Naast de maximale koopsom gelden in de gemeente Roermond de volgende voorwaarden om in aanmerking te komen voor een starterslening:

  • Je kunt de lening pas aanvragen als je goedkeuring hebt van de gemeente of provincie;
  • De naam starterslening zegt het eigenlijk al: de lening is echt alleen voor starters. Je koopt dus je eerste huis;
  • Je gaat zelf wonen in het nieuwe appartement of in de nieuwe woning. Alleen of samen met je partner;
  • Op je startershypotheek zit Nationale Hypotheek Garantie (NHG);
  • De looptijd van je startershypotheek is dertig jaar en de rentevaste periode vijftien jaar;
  • Je eigen vermogen moet onder de vrijstellingsgrens liggen.

  Alle details over de voorwaarden van een starterslening in Roermond vind je op de website van het SVn.

  Voor € 1.750,- all-in regelen we alles

  Maximale starterslening in Roermond

  In Roermond kun je een starterslening afsluiten van maximaal €45.000,- Dit bedrag is gebaseerd op de gemiddelde woningprijzen van woningen in Roermond, Maasniel, Herten en Swalmen. Dit is de maximale starterslening in 2020 en waarschijnlijk ook voor 2021.

  Starterslening in Roermond berekenen

  Wil jij een starterslening aanvragen in Roermond? Wil jij berekenen welke startershypotheek bij je past en of je in aanmerking komt voor de startershypotheek? Via onze handige Hypotheek Tools kun je alvast berekenen wat je maximaal kunt lenen. Precies weten wat mogelijk is in jouw persoonlijke situatie? Neem contact met ons op voor een kennismaking met onze hypotheekadviseur in Roermond. Het eerste gesprek is altijd gratis. Klikt het? Dan helpen we je graag verder.

  € 1.750,- all-in hypotheekadvies

  ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt.

  Onze voordelen:

  • Persoonlijk hypotheekadvies
  • Keuze uit meer dan 30 hypotheekverstrekkers
  • Specialist koopstimulerende regelingen
  • Samenwerking

  Vrijblijvende afspraak maken