Starterslening Sittard-Geleen

Maak een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur op één van onze vestigingen, telefonisch of via beeldbellen

  gechecktstempel advieskeuze hypotheekadvies

  Kiezen voor een starterslening in Sittard-Geleen

  Een starterslening overbrugt het verschil tussen je maximale hypotheekbedrag en de koopsom van je nieuwe woning. Is het met jouw inkomen lastig om de financiering van je nieuwe huis rond te krijgen? Dan kan een starterslening helpen om toch jouw droomhuis in de gemeente Sittard-Geleen te kopen.

  Ben jij van plan om binnenkort je eerste appartement of woning te kopen in Sittard, Geleen, Born, Munstergeleen, Limbricht, Grevenbicht, Buchten, Obbicht, Einighausen, Guttecoven, Holtum of Papenhoven? Het SVn maakt de starterslening ook mogelijk in jouw gemeente. Het SVn zorgt ervoor dat het voor starters aantrekkelijker wordt om hun eerste huis of appartement te kopen. Het SVn werkt samen met meer dan 200 Nederlandse gemeentes om de starterslening aan te bieden. Gemeente Sittard-Geleen doet ook mee.

  Hoe werkt een starterslening? De starterslening is een extra lening naast je startershypotheek. Een starterslening en een startershypotheek zijn dus twee verschillende dingen. Voor de starterslening geldt dat je de eerste drie jaar geen aflossing of rente betaalt. Na drie jaar begin je dus pas met aflossen. Als het nodig is kun je het startmoment van je aflossing nog volledig boetevrij uitstellen tot een later moment. Je begint dus pas met aflossen als je er financieel klaar voor bent.

  Starterslening Maasgouw

  Voorwaarden van starterslening in Sittard-Geleen

  Aan de SVn starterslening zitten natuurlijk een aantal voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden kunnen per gemeente of provincie verschillen. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat in Sittard-Geleen de maximale koopsom €225.000,- mag zijn om in aanmerking te komen voor een starterslening in 2021.
  Naast de maximale koopsom gelden in de gemeente Sittard-Geleen in 2021 nog meer voorwaarden waar je aan moet voldoen voordat je de starterslening kunt aanvragen:

  • Je hebt goedkeuring ontvangen van de gemeente of de provincie;
  • Je bent minimaal achttien jaar of ouder;
  • Je maximale (gezamenlijke) inkomen is €40.000,- bruto per jaar;
  • Je gaat een bestaande woning kopen, dus geen nieuwbouw;
  • De looptijd van je startershypotheek is dertig jaar en de rentevaste periode vijftien jaar;
  • Op je startershypotheek zit Nationale Hypotheek Garantie (NHG);

  Een overzicht van alle voorwaarden van de starterslening in de gemeente Sittard-Geleen lees je op de website van het SVn. Aan het afsluiten van de starterslening zitten soms kosten verbonden. Deze kosten kunnen per gemeente verschillen.

  Voor € 1.750,- all-in regelen we alles

  Maximale starterslening in Sittard-Geleen

  In Sittard-Geleen geldt in 2021 een maximaal te lenen bedrag van €37.000,-. Het minimale bedrag is €2.500,-. De maximale starterslening in Sittard-Geleen is gebaseerd op de gemiddelde prijs van een huis in de gemeente.

  Starterslening in Sittard-Geleen

  Wil jij een starterslening aanvragen in Sittard-Geleen? Of wil jij je starterslening in Sittard-Geleen berekenen? Via onze handige Hypotheek Tools kun je alvast berekenen wat je maximaal kunt lenen. We helpen je graag met het berekenen en de aanvraag van je startershypotheek en de starterslening in Sittard-Geleen.
  Precies weten waar je aan toe bent? Neem contact op en maak kennis met onze dichtstbijzijnde hypotheekadviseur in de gemeente Sittard-Geleen. Het eerste gesprek is altijd gratis. Is er een klik? Dan gaan we samen verder en zorgen we dat jouw droomhuis in de gemeente Sittard-Geleen binnenkort van jou is!

  € 1.750,- all-in hypotheekadvies

  ikwileenstartershypotheek.nl is de specialist als het gaat om starters op de woningmarkt.

  Onze voordelen:

  • Persoonlijk hypotheekadvies
  • Keuze uit meer dan 30 hypotheekverstrekkers
  • Specialist koopstimulerende regelingen
  • Samenwerking

  Vrijblijvende afspraak maken